Skagenröra

Vegansk skagenröra

Låt räkorna simma i havet (se WWFs fiskguide) och testa en skagenröra som passar till mer än du tror och som du kan äta med gott samvete, hur mycket du vill.


2 dl vegansk majonnäs
0,5 dl dream fraiche

1 rödlök 
200 gram tofu eller 1 dl torr bönfärs, soja eller andra bönor

0,5 dl vatten

0,5 dl olja

Buljong, gärna vegansk skaldjursvariant

1 burk tångkaviar

Dill

Salt och peppar


Gör marinad av olja och buljongen. Dela upp tofun i små bitar. Marinera tofu eller den torra färsen i den, ca 1 timme eller helst över natten. Stek tofun eller färsen så att den får färg och drar åt sig marinaden. 


Hacka löken fint. Blanda majonnäsen, dreamfräschen, rödlöken, dill, tångkaviar, peppar, rör ner den avsvalnade tofun eller färsen. Går att äta direkt men smakar godast efter några timmar.