Citron och hallonrutor

Citron och hallonrutor

Mjuk kaka med hallon och citronkräm.



Ingredienser:


Kakan

3,5 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

2,5 dl sojamjölk

2 msk majsstärkelse

2 tsk bakpulver

5 msk olja

1 dl hallon

salt

3 droppar bittermandel essens (valfritt)


Lemoncurd

1 citron

1 dl socker

0,5 dl vatten

 2 msk växtbaserat smör


Citronkräm

2 msk florsocker



Gör så här

Sätt ugnen på 180 C. Blanda de torra ingredienserna. Häll i sojamjölk och olja. Blanda ingredienserna tills allt är ordentligt mixat. Smöra en fyrkantig form ca 20 cm eller liknande.   


Lemoncurd

Blanda majsstärkelse och socker i kastrull. Pressa i citronjuicen. Häll i vattnet och rör tills alla klumpar löst sig. Koka under omrörning tills allt tjocknat. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret och saltet.  


Citronkräm

Rör 2 msk florsocker i lemoncurden. 


Montering

Dela kakan i två delar såsom du skapar två bottnar till en tårta. Smeta citronkrämen på bottnarna och montera ihop kakan.