Couscoussallad med saffran
Julig Vegansk couscoussallad med saffran

Couscoussallad med saffran

En sallad med couscous, saffran massor av kryddor och torkad frukt med dofter från jul och Nordafrika.


4 dl couscous

0,5 gr Saffran

Grönsaksbuljong eller 1 tärning eller fond 2,5 msk

Salt

Svartpeppar

ca 150 gram Aubergine eller zucchini

1 st Rödlök

2 dl kokta Kikärtor

2 st vitlöksklyftor

1 tsk kanel

1 tsk Kardemumma

1 tsk paprika pulver

1 tsk spiskummin

0,5 tsk cayennepeppar

12 st torkade aprikoser

1 dl russin

1 dl nötter eller rostade frön

0,5 citron

1 dl bladpersilja

2 dl nypoppade popcorn

Salt

peppar

Vegetabilisk olja



Koka couscousen enligt anvisningarna tillsammans med buljong och saffran.


Hacka vitlök, lök. Tärna aubergine/zucchini. 


Stek med olja i en stor stekpanna lök, aubergine/zucchini, kikärtor tillsammans med vitlök och de torra kryddorna tills allt fått fin färg. Tillsätt liten skvätt vatten om det blir för torrt. 


Rör ner couscous och hälften av de torkade frukterna, nötterna, solroskärnorna i stekpannan tillsammans med lök och aubergin/zucchini. 


Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Riv gärna lite zest över. 


Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med resten av frukterna, nötterna, fröna.