Koreainspiration
Asien har många rätter fullt med umami. Så här är ett recept som är inspirerad av koreanska smaker, blandat med sött, syrligt och salt.
2 gula lökar
250 gram torra färsbitar på baljväxter
100 gram ostronskivling eller annan svamp
100 gram rostade cashewnötter
Marinad
3-4 klyftor vitlök
1 dl vegetabilisk olja
1 msk tahini
1 dl vatten
2 msk soja
ca 1 msk risvinäger, eller vitvinsvinäger
socker eller agavesirap
Chili (mängd beroende på styrka)
Buljong
Vatten
Vårlök
Koriander
Rör ihop marinaden och blanda ordentligt med stavmixer. Smaka av. Tillsätt svampen och färsen. Marinera ca 1 timme eller längre.
Hacka och stek löken på låg värme tills den blir genomskinlig. Tillsätt den marinerade svampen och färsen. Stek tills allt ser färdigt ut. Severa med cashewnötter, vårlök och koriander.