Koreainspiration

Koreainspiration

Asien har många rätter fullt med umami. Så här är ett recept som är inspirerad av koreanska smaker, blandat med sött, syrligt och salt.


2 gula lökar

250 gram torra färsbitar på baljväxter 

100 gram ostronskivling eller annan svamp

100 gram rostade cashewnötter


Marinad

3-4 klyftor vitlök

1 dl vegetabilisk olja

1 msk tahini

1 dl vatten

2 msk soja

ca 1 msk risvinäger, eller vitvinsvinäger

socker eller agavesirap

Chili (mängd beroende på styrka)

Buljong

Vatten

Vårlök

Koriander


Rör ihop marinaden och blanda ordentligt med stavmixer. Smaka av. Tillsätt svampen och färsen. Marinera ca 1 timme eller längre.


Hacka och stek löken på låg värme tills den blir genomskinlig. Tillsätt den marinerade svampen och färsen. Stek tills allt ser färdigt ut. Severa med cashewnötter, vårlök och koriander.