Palak Paneer
Pallak Paneer betyder egentligen spenat med ost. Den här varianten byter vi ut osten mot cheezy tofu.
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
450 gr fryst spenat
Vegetabilisk olja
1 tärning grönsaksbuljong
5 dl växtbaserad grädde
ca 2 cm färsk ingefära
3 msk Currykrydda eller
Egen currykrydda
2 msk koriander
1 krm kanel
2 kryddnejlikor
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk svartpeppar
1 krm torkad chili eller 1 färsk
1 msk gurkmeja
Cheezy tofu
400 gram tofu
0,5 dl rapsolja
1 dl sojamjölk
1 dl potatismjöl eller majsstärkelse
2 tsk + 2 tsk lökpulver
2 msk + 2 msk näringsjäst
En skvätt citronjuice
Salt
Mixa rapsolja, sojamjölken, 2 msk näringsjäst, och 2 tsk lökpulver salt.
Bryt isär tofun till lagom stora munsbitar eller skär i kuper. Blanda tofun med marinaden och låt stå så länge du har tid, 1 tim eller över natten.
Blanda potatismjölet/majsstärkelsen med lökpulvret, salt.
Rulla tofun i stärkelsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smörjd form. Ringla på olja. Ugnsbaka i 210 grader tills tofun fått färg.
Gryta
Hacka och stek löken på låg värme tills den blir genomskinlig. Tillsätt vitlök och ingefära, stek lite till.
Tillsätt curryn eller currykryddorna och buljongen, stek i någon minut.
Tillsätt den frysta spenaten. När spenaten är upptinad och börja puttra, tillsätt den vegetabiliska grädden. Värm upp och servera.