Veganska
Sticky spareribs
Hur får du smaklös tofu att smaka gott. Här är ett recept för att locka in fler i vegomaten. Gör mycket sparer*bs på en gång så har du något att ha på mackan eller frysa in till någon stressig dag, då du kan steka lite till middagen.
400 gram Hård tofu
Marinad
3-4 klyftor vitlök
2 msk soja
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
Chili efter smak, beroende på hur styrka.
1 msk socker
1 msk potatis- eller majstärkelse
Salt
2 dl rapsolja
Skär tofun i stavar.
Mixa ihop ingredienserna till marinaden. Smaka av och känn att du har rätt syra-, sött- och saltbalans. Marinaden ska vara saltare än du brukar ha eftersom tofun inte har något salt i sig.
Lägg marinaden och tofun i en plastpåse eller något annat så att allt tofun täcks. Bästa resultat är 2 dygn.
Sätt ugnen på 210 grader (lite beroende på ugn). Lägg tofun i en ugnsfastform och ugnsbaka i ca 30 min, tills allt fått fin färg och tofun är tillräckligt fast. Tiden beror lite på hur fast tofun var från början.