Veganska spareribs

Veganska

Sticky spareribs

Hur får du smaklös tofu att smaka gott. Här är ett recept för att locka in fler i vegomaten. Gör mycket sparer*bs på en gång så har du något att ha på mackan eller frysa in till någon stressig dag, då du kan steka lite till middagen.


400 gram Hård tofu


Marinad

3-4 klyftor vitlök 

2 msk soja

2 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

Chili efter smak, beroende på hur styrka.

1 msk socker

1 msk potatis- eller majstärkelse

Salt

2 dl rapsolja



Skär tofun i stavar. 


Mixa ihop ingredienserna till marinaden. Smaka av och känn att du har rätt syra-, sött- och saltbalans. Marinaden ska vara saltare än du brukar ha eftersom tofun inte har något salt i sig.


Lägg marinaden och tofun i en plastpåse eller något annat så att allt tofun täcks. Bästa resultat är 2 dygn. 


Sätt ugnen på 210 grader (lite beroende på ugn). Lägg tofun i en ugnsfastform och ugnsbaka i ca 30 min, tills allt fått fin färg och tofun är tillräckligt fast. Tiden beror lite på hur fast tofun var från början.