BBQ-tofu

BBQ-tofu

Hur får du smaklös tofu att smaka gott. Här är ett recept för att locka in fler i vegomaten. Gör mycket BBQ-tofu på en gång så har du något att ha på mackan eller frysa in till någon stressig dag, då du kan steka lite till middagen.


400 gram Hård tofu


Marinad

3-4 klyftor vitlök 

2 msk soja

2 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

Chili efter smak, beroende på hur styrka.

1 msk socker

1 msk potatis- eller majstärkelse

Salt

2 dl rapsolja



Skär tofun i stavar. 


Mixa ihop ingredienserna till marinaden. Smaka av och känn att du har rätt syra-, sött- och saltbalans. Marinaden ska vara saltare än du brukar ha eftersom tofun inte har något salt i sig.


Lägg marinaden och tofun i en plastpåse eller något annat så att allt tofun täcks. Bästa resultat är 2 dygn. 


Sätt ugnen på 210 grader (lite beroende på ugn). Lägg tofun i en ugnsfastform och ugnsbaka i ca 30 min, tills allt fått fin färg och tofun är tillräckligt fast. Tiden beror lite på hur fast tofun var från början.