Lins- eller ärtvåfflor

Lins- eller Ärtvåfflor

Mättande våfflor av baljväxter. Går att förvara i kylen och sedan steka eller, om du är extra lat,  värma i brödrosten. Passar bra med tomat- och chilisalsa med någon turkiskyoghurtliknande sås. 



Ingredienser:


2,5 dl torkade linser eller ärtor


1-2 Chili beroende på styrka 


1-2 gula lökar (beroende på storlek)


1 dl grönt såsom spenat eller kirskål ( det finns annat grönt som växer ute I naturen.


Kryddor såsom oregano, mejram, basilika, bockhornsklöver (allt beroende vad du gillar)


Salt.



Gör så här:


Blötlägg linserna/ärtorna ca 8 timmar.


Mixa linser/ärtor med vitlöksklyftor och chili. Mixa länge tills allt är en tjock smet.


Hacka lökarna och det bladgröna.


Rör ihop allt med salt, och örter såsom mejram, oregano, basilika eller andra kryddor.


Stek röran i våffeljärnet.