Grönkål och fetaostpaj
Vegansk grönkål- och festaostpaj

Vegansk grönkål och feta*stpaj

Eftersom VegoEkoCykeln tycker att ekologiskt är viktigt är det egentillverkad veganost. Och det går att byta ut färsen med andra baljväxter. Tänk då på att du får tillsätta mindre vätska om du använder kokta bönor och om du använder linser så behöver du inte marinera utan koka linserna i marinaden tillsammans med de krossade tomaterna. 


Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1/2 sats vegansk färssås
  • 225 gram grönkål 
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 150 g Vegansk Feta*st
  • 150 g vegansk ost
  • Soltorkade tomater. 

Pajdeg

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 150 gr kallt växtbaserat smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten


Börja med att göra den veganska färsåsen.


Göra egen vegansk ost om du tänker använda det.

Gör egen vegansk feta ost.


För att göra pajdegen blandar du ihop växtbaserat smör, mjöl och salt. Nyp ihop smöret i mjölet tills allt är blandat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Låt stå täckt i kylen i minst 10 minuter.


Kavla ut degen på en mjölad bänk och lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck ner degen ordentligt i kanten. Låt stå i frysen i ca 10 minuter. Nacka pajdegen med en gaffeloch grädda i ugnen ca 10 minuter, 200 grader. 


Fräs grönkål och hackad vitlök tillsammans med lite salt en liten stund. Tillsätt peppar. 


Varva grönkål, vegansk fetaost med den veganska färssåsen. Hyvla eller bre på den veganska osten och avsluta allt med soltorkade tomater. Grädda pajen i ugnen (200 grader) i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.